NL / EN

Rudy de Gruyl & Benedikt Fischer

Vriend van Bavink

Geldersekade 58, 1012 BK Amsterdam

wo - zo 13:00 - 18:00

Rudy de Gruyl (1962) is een filosoof, verzamelaar en schilder. Hij heeft verschillende fases gehad in zijn werk: aliens, dieren, menselijk naakt, ty-programma’s (hij is nu veel met letters bezig) en fruit. Rudy: “Ik vind het fijn om met veel kleuren te werken en ik houd van planten en dieren. Ik kijk vaak naar sprookjes, Doornroosje is het leukst.”

Hij heeft veel overeenkomsten met sieradenontweper Benedikt Fischer (1984). Beide houden ze van het roken van zelfgedraaide sjekkies, speuren ze de straten af om schatten te vinden en houden ze van homo-erotische mannenbillen.

Benedikt is afgestudeerd aan de jewelry department aan de Gerrit Rietveld-academie. Sindsdien wordt hij vertegenwoordigd door twaalf sieradengaleries over de gehele wereld. Het meest bekend is zijn serie van schelpen waar hij mondjes in heeft gemaakt. Daarnaast werkt Benedikt ook met keramiek en maakt hij onder andere kaarsenstandaards in de vorm van een banaan.

Ze hebben wekelijks samengewerkt voor een langdurige periode. Het resultaat is een prachtige wereld waarin een homo-erotische sieradenlijn gepresenteerd wordt op zelfgemaakte meubels. Te zien in Galerie Vriend van Bavink in Amsterdam.

Image from Rudy de Gruyl & Benedikt Fischer by OutsiderWear

Rudy en Benedikt