NL / EN

Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others

Outsiderland in Sexyland World

Noordwal 1, 1021 PX Amsterdam

wo - zo 12:00 - 19:00

Cengiz Imamdi (1996) werkt in Rotterdam bij Atelier Herenplaats en hij kent enorm veel death- en blackmetal bands. Sowieso kent hij heel veel bands. Zijn lievelingsband is Rammstein. Daarnaast ken hij veel Hindoeïstische goden en verhalen uit de Islam. Hij tekent en schildert met een geheel eigen stijl. Toen Wieger Windhorst een werk van hem zag waarin hij Minnie Mouse, Mickey Mouse, Jezus Christus, Johnny Depp, Nick & Simon en de Zweedse black metal band Dark Funeral naast elkaar had afgebeeld, was hij verkocht.

Wieger Windhorst van Wobbewear is, naast Iris Ruisch en Jan Hoek, één van de initiatiefnemers van Outsiderwear. Maar daarnaast houdt hij erg van tekenen, acteren en heeft hij dertien jaar lang een skaband gehad. Muziek is zijn eerste liefde. Samen met Cengiz heeft hij een jaar lang een aantal keer per maand getekend in Rotterdam. Samen hebben ze tekeningen gemaakt van bands als Korn, The Poodles, The Adicts, Dimmu Borgir en Lordi.

Naast de tekeningen van Cengiz en Wieger zijn er ook tekeningen van Vera Boels van De Witte Olifant (groot Black Sabbath fan) en van Jan Hoek (groot 2-Unlimited fan) gebruikt.

Firouz van Wildbarz is koning van het zeefdrukken. Deze OG is al jaren actief als onafhankelijk kunstenaar en heeft veel gewerkt met graffiti-artiesten en tattoo-artiesten. Zijn ontwerpen zijn punk, DIY, rauw maar toch ook met veel aandacht voor detail gemaakt. Hij is de perfecte aansluiting voor dit bandshirt project binnen Outsiderwear. Hij heeft alle tekeningen gemixt en gecombineerd en negen unieke designs gemaakt met front en back prints in verschillende uitvoeringen.

De shirts zijn te koop in Outsiderland in Sexyland World in Amsterdam vanaf 10 juli. Ze zijn goedkoop en prachtig, dus wees er snel bij.

Image from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderWear

Cengiz en Wieger

Image from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderWear

Firouz

Image from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderWearImage from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderWearImage from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderWearImage from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderWearImage from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderWear