NL / EN

Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others

Cengiz Imamdi (1996) werkt in Rotterdam bij Atelier Herenplaats en hij kent enorm veel death- en blackmetal bands. Sowieso kent hij heel veel bands. Zijn lievelingsband is Rammstein. Daarnaast ken hij veel Hindoeïstische goden en verhalen uit de Islam. Hij tekent en schildert met een geheel eigen stijl. Toen Wieger Windhorst een werk van hem zag waarin hij Minnie Mouse, Mickey Mouse, Jezus Christus, Johnny Depp, Nick & Simon en de Zweedse black metal band Dark Funeral naast elkaar had afgebeeld, was hij verkocht.

Outsiderwear had het plan om voor Down The Rabbit Hole 2020 een merchandise stand te maken met bandshirts. Samen met Georgy Dendoe, Jessica van Halteren en Tirino Yspol en Mischa Stanojevitch en Saber Mustafa Mohammed van Bijzonder Amsterdams wilden we nieuwe designs maken voor de bands en acts die op het festival stonden en dat zeefdrukken op shirts. Dus een alternatieve merch stand maken.

Down The Rabbit Hole ging niet door ivm COVID-19, maar het idee van unieke bandshirts getekend door een mix van outsiders en insiders blijft aantrekkelijk. We willen graag een rek met bandshirts presenteren. Wieger Windhorst en Cengiz Imamdi werken aan een selectie van hun persoonlijke lievelingsbands/ muzikanten (van obscure Zweedse Death Metal bands tot onze local hero Ronnie Flex). Daarnaast geven we alle betrokken kunstenaars en designers uit het Outsiderwear Project de kans om een band shirt te ontwerpen van zijn of haar favoriete band/muzikant/popster. Zeer exclusieve oplage!

-

Outsiderland in Sexyland World

Noordwal 1, 1021 PX Amsterdam

wo - zo 12:00 - 19:00

Image from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderLand

Cengiz

Image from Outsiderwear Bandshirts by Cengiz Imamdi, Wobbewear, Wildbarz & others by OutsiderLand

Wildbarz en Wobbewear