NL / EN

Nielsjan Tavernier & Tom van der Borght

Tom Van Der Borght (1978) is een mode-ontwerper uit Gent. Hij is een nieuwkomer in de wereld van mode en bestormde deze wereld pas op zijn 42 na een heel leven als maatschappelijk werker. Zijn kleding valt op door de bonte combinaties van kleuren, psychedelische prints en zijn een ware overweldiging van al je zintuigen.

Tom gaat samenwerken met Nielsjan Tavernier van Kunstwerkplaats de Zandberg. Ze zoeken nog een beetje naar de ingang. Tom: ‘Op zich zich vind ik dit erg spannend en leuk. Transformers, spaceships, dino’s, en hier en daar een zelf uitgevonden wezen …. het was heerlijk om zijn universum te ontdekken samen met hem.’

Niels-Jan is een kunstenaar met een bijzondere passie voor ruimtetuigen en vliegtuigen. Hij bouwt zijn eigen creaties naar bekende sci-fi voorbeelden in karton en papier, zijn tuigen worden opgebouwd als een gigantisch netwerk van hokjes waarmee hij een interne structuur creƫert die hij al of niet afwerkt met een huid in papier. Doorheen de jaren onderzoekt Niels-Jan ook andere materialen zoals gips, klei, hout, porselein, glas.

-

@Droog Amsterdam

Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam

elke dag 12:00 - 19:00

Image from Nielsjan Tavernier & Tom van der Borght by OutsiderLand

Nielsjan en Tom