NL / EN

Bruin Parry & Jan Hoek

Jan Hoek (1984) is een beeldend kunstenaar die al zo’n 10 jaar werkt met alle mogelijke outsiders. Hij maakte samen met dakloze trans sekswerkers een fashion magazine, woonde drie maanden in een psychiatrisch ziekenhuis om daar samen met talentvolle patiënten de comic Mental Superpowers te creëren. Daarnaast is hij al sinds zijn zestiende de oppas van Bruin Parry.

Bruin Parry (1999) is een kunstenaar, tekentalent, danser en zo groot Michael Jackson-fan dat hij zelf graag door het leven gaat als Bruin Jackson. Bruin werkt inmiddels 4 dagen per week in de studio van Jan Hoek, en werkte daarnaast in de Outsider Art Galerie en in Bijzonder Amsterdams. Bruin is bekend om zijn geometrische zwart-wit tekeningen, maar als hij de smaak te pakken heeft wil hij soms opeens helemaal los gaan in kleurrijke, op Miro geïnspireerde werken.

Jan en Bruin kennen elkaar al sinds Bruin een baby’tje was. Omdat ze inmiddels beiden zulke enorme hunks zijn geworden hebben ze besloten een onderbroekenlijn te beginnen waar zij zelf het gezicht van zullen zijn. De basis hiervoor zijn witte duurzame mannenslips van Zeeman waar ze beiden op tekenen. In de onderbroeken zie je de hele geschiedenis van Bruin en Jan voorbij komen, hun liefde voor de Turtles en Bassie & Adriaan, de andere oppassen, hun liefde voor tekenen en nog veel meer.

-

Galerie Fleur & Wouter, pop up Lil’Amsterdam

Centraal Station: Stationsplein 31 - 33, 1012 AA Amsterdam

wo - zo 12:00 - 19:00

Image from Bruin Parry & Jan Hoek by OutsiderLand

Jan en Bruin

Image from Bruin Parry & Jan Hoek by OutsiderLandImage from Bruin Parry & Jan Hoek by OutsiderLand