NL / EN

Theatergroup LeBelle & Duran Lantink

Verkoop & Contact :

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam. De groep bestaat uit 25 tot 30 spelers. Op maandag tot en met vrijdag werken ze aan voorstellingen, locatie theater, inclusie projecten, workshops en bedenken ze ook nieuwe theater- en dansconcepten.

Duran Lantink is het enfant terrible van de Nederlandse mode die zich aan geen enkele bestaande conventie houdt. Hij maakte collecties bestaande van alle dead stock van de grote luxemerken die hij allemaal in stukken knipte om er weer nieuwe stukken van te maken, hij maakte een collectie met trans sekswerkers in Kaapstad en steelde voor weer een andere collectie kleding bij de grote ketens zoals Zara en H&M als aanklacht van hoe zij vaak weer ontwerpen stelen van jonge ontwerpers.

Veel spelers van LeBelle zijn totaal geobsedeerd met een bepaalde celebrity. Dit kan variëren van Ali B tot Micheal Jackson. Dit bracht deze samenwerking ertoe een door The Factory van Andy Warhol geïnspireerde museumshow te organiseren in Het Museum Van De Geest in Amsterdam. De spelers van Lebelle komen al ruim een jaar lang elke maandag naar de studio van Duran, waar ze langzaam aan toewerken naar hun eigen ode aan hun favo celebrity. Samen met Duran maken ze daar een passende outfit bij. Daarnaast gaat Duran ook nog samenwerken met andere performers zoals The Choolers uit Brussel, een electro-formatie waarvan de twee rappers het syndroom van Down hebben.

-

Museum van de Geest | Outsider Art

Amstel 51, 1018 EJ Amsterdam

Elke dag 10:00 - 17:00

(Voorproefje van de museumshow Duran’s Factory die vanaf september te zien zal zijn in deze locatie)

Image from Theatergroup LeBelle & Duran Lantink by OutsiderLand

Giovanni en Lois

Image from Theatergroup LeBelle & Duran Lantink by OutsiderLand

Duran en Casper

Image from Theatergroup LeBelle & Duran Lantink by OutsiderLand

Joran en Fran

Image from Theatergroup LeBelle & Duran Lantink by OutsiderLand

Bea