NL / EN

Outsiderwear Tattoo-Project

@Droog Amsterdam

(10 - 30 juli)

Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam

Elke dag 12:00 - 19:00

Op initiatief van Jan Hoek is Outsiderwear ook een tattoo-project gestart. Veel outsider kunstenaars willen tattoos of hebben een voorliefde voor tattoos, maar kunnen in de praktijk weinig doen met deze wens. Aan de ene kant zijn tattoos vrij duur, en aan de andere kant hebben niet al deze kunstenaars zelf de vrijheid om zo’n permanente beslissing te maken.

Jan Hoek is dol op tattoos. Op zijn lichaam heeft hij inmiddels aan veertig tattoo artists van over de hele wereld vrij spel gegeven om een zelfportret van henzelf neer te zetten, zodat zijn lichaam een museum is geworden waar je kunt zien hoe tatoeagekunstenaars vanuit de hele wereld zichzelf zien. Daarnaast ontwerpt en zet Jan ook zijn eigen ‘clumsy’ tattoos onder de naam Janhoektattoo.

Speciaal voor alle outsider kunstenaars met een voorliefde voor tattoos gaan we door hen zelf ontworpen tijdelijke tattoosheets produceren. Dit doen onder andere in samenwerking met Stichting ArtBRUUT die vooral dakloze kunstenaars uit de Pijp samen brengt. Met hen hebben we een tattoo workshop in Sexyland georganiseerd, maar ook andere kunstenaars zoals Tirza de Wild en Bruin Parry zijn hun eigen tattoo-vel aan het ontwerpen. En voor diegene die echt heel graag hun eigen tattoo als echte tattoo willen zijn we aan het kijken of we dat kunnen realiseren. Daarnaast zullen we met tattoo artist Order een Outsiderwear tattoo Pop Up Shop doen waar mensen de ontwerpen van de kunstenaars permanent kunnen laten zetten.