NL / EN

Nielsjan Tavernier & Tom van der Borght

@Droog Amsterdam

Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam

elke dag 12:00 - 19:00

Tom Van Der Borght (1978) is een mode-ontwerper uit Gent. Hij is een nieuwkomer in de wereld van mode en bestormde deze wereld pas op zijn 42ste, na een heel leven als maatschappelijk werker. Maar heeft inmiddels meerdere prestigieuze prijzen op zijn naam staan, waaronder de felbegeerde Grand Prix in de categorie mode op het Hyères Festival en de Hyères City Audience Award. Zijn kleding valt op door de bonte combinaties van kleuren, psychedelische prints en zijn een ware overweldiging van al je zintuigen.

Tom heeft samengewerkt met Nielsjan Tavernier van Kunstwerkplaats de Zandberg. Tom: ‘Het werk van Nielsjan spreekt me erg aan: transformers, spaceships, dino’s, en hier en daar een zelf uitgevonden wezen…. het was heerlijk om samen met hem zijn universum te ontdekken.’

Nielsjan is een kunstenaar met een bijzondere passie voor ruimtetuigen en vliegtuigen. Hij bouwt zijn eigen creaties naar bekende sci-fi voorbeelden in karton en papier, zijn tuigen worden opgebouwd als een gigantisch netwerk van hokjes waarmee hij een interne structuur creëert die hij al of niet afwerkt met een huid in papier. Doorheen de jaren onderzoekt Niels-Jan ook andere materialen zoals gips, klei, hout, porselein, glas.

Samen werken Tom en Nielsjan aan een geheel eigen wereld met allerlei fantasie monsters. Er komen acht unieke sweaters aan, die te bewonderen en te koop zijn vanaf 10 juli in @DROOG in de Staalstraat in Amsterdam.

Image from Nielsjan Tavernier & Tom van der Borght by OutsiderWear

Nielsjan en Tom

Image from Nielsjan Tavernier & Tom van der Borght by OutsiderWear