NL / EN

Naomi Schupper

@Droog Amsterdam

Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam

elke dag 12:00 - 19:00

Hoewel we tijdens Outsiderwear voornamelijk samenwerkingen tussen kunstenaars van de ‘’insider’’ wereld en de ‘’outsiderwereld’’ laten zien, belichaamt Naomi beide werelden in één persoon. Ze heeft Fashion Design gestudeerd in Engeland en heeft sindsdien gewerkt als professionele designer, onder haar eigen label en voor grote ontwerper namen en commerciële bedrijven, zoals Vivienne Westwood, Helen Storey, Red or Dead en meer. Maar 5 jaar geleden verliet Naomi de modewereld en nu werkt ze in de Outsider Art Galerie in Amsterdam.

Een ziekte (en gebrek aan ademen) beïnvloedde haar fiscaal en emotioneel en heeft haar interesse gebied versterkt maar ook op een manier verschoven. Nu is haar werk niet meer onderdeel van de modewereld, maar geeft het op een poëtische manier kritiek op hoe verstikkend (en tegelijkertijd mooi) die wereld is.

Naomi’s werk ontstaat uit een nieuwsgierigheid naar haar persoonlijke ontwikkeling en haar kijk op vrouwen en hun identiteit, waarvan zij gelooft dat dit een heldere visuele expressie van de samenleving van tegenwoordig is. Daarnaast wordt ze ook beïnvloedt door hedendaagse cultuur en het mentale en fysieke bewustzijn.

Geboren in de tweede generatie na de Tweede Wereldoorlog, heeft ze het verlangen om te hamsteren en te verzamelen geërfd, dit is een existentiële beoefening voor haar. Voor Naomi is dit haar expressie geworden in haar zoektocht naar balans, veiligheid en stabiliteit. Ze werkt vooral met papier, textiel en sieraden. Hierin gebruikt ze lagen, zinspelend op de complexiteit en lagen in het leven en in persoonlijkheden die onthullen en verbergen. Hierin creëert ze een nooit eindigend verhaal.

Image from Naomi Schupper by OutsiderWear