NL / EN

Johan Vanderschelden & Klaas de Baere

@Droog Amsterdam

Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam

elke dag 12:00 - 19:00

Johan Vanderschelden (62) is een kunstenaar die zijn atelier heeft bij Kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke (BE). Hij werkt met textiel en is een meester met de naaimachine. Met zijn fantasie bouwt hij een wereld in schreeuwerige stoffen met daarin kleinere kitscherige details. Door bepaalde voorwerpen te combineren met kostuums, stoffen of maskers wordt hun oorspronkelijke betekenis opgeheven.

Klaas de Baere (1995) is mixed media storyteller die zichzelf uitdrukt door illustratie, performance, schrijven en speelse objecten. Vanuit zijn schetsboeken maakt hij illustraties, objecten, installaties en performances die een reis door een denkbeeldig dorp illustreren. In zijn werk speelt hij met gevoel voor diepte, vlakheid, storytelling en vorm.

Klaas begon zijn opleiding in de vrije beelden kunsten aan de LUCA School Of Arts in Gent. Waarna hij een master voltooide in de afstudeerrichting Mixed Media. Voor zijn thesis en afstudeerproject kwam Klaas in contact met Kunstwerkplaats de Zandberg. Hier werd hij omver geblazen door het prachtige werk van Johan. Zo besloten ze een samenwerking aan te gaan. Wat begon met het maken van boeken van textiel eindigde in een volledige collectie met vlaggen en kostuums in een ‘ridderthema’.

Hun collectie zal te zien zijn bij @Droog Amsterdam op de Staalstraat 7-A

Image from Johan Vanderschelden & Klaas de Baere by OutsiderWearImage from Johan Vanderschelden & Klaas de Baere by OutsiderWearImage from Johan Vanderschelden & Klaas de Baere by OutsiderWear