NL / EN

Desmond Tjon-A-Koy & Regillio Benjamin & Patta

Patta Store

(10 - 24 juli)

Zeedijk 67, 1012 AS Amsterdam

Ma - Wo 12:00 - 19:00 Do 12:00 - 21:00 Vr 12:00 - 19:00 Za 11:00 - 19:00 Zo 13:00 - 18:00

Outsiderland in Sexyland World

Noordwal 1, 1021 PX Amsterdam

Wo - Zo 12:00 - 19:00

Guillaume Schmidt is een van de oprichters van Patta en Vincent van der Waal één van de vaste ontwerpers. Patta opende zijn deuren in 2004 in hartje Amsterdam en is uitgegroeid tot de grootste streetwear merken uit Nederland en adres voor de nieuwste sneakers. Maar Patta is ook een grote familie met allemaal creatieven die elkaar vinden in streetwear, sport, muziek en (straat)cultuur.

Regillio Benjamin is naast voormalig wereldkampioen hardlopen op 100 meter ook beeldend kunstenaar. Atletiek en sport is zijn grootste passie maar zijn schilderijen zijn ook niet mis. Met veel gevoel voor kleur maakt hij abstracte schilderijen waarin atletiekbanen vaak overlopen in meer abstracte prints geïnspireerd op Surinaamse doeken. Voor Patta is sport ook belangrijk, zodanig dat ze een eigen running team-lijn hebben. In deze samenwerking hebben ze onderzocht hoe ze tot een uniek ontwerp kunnen komen die de vreugde van het hardlopen kan vangen.

Desmond Tjon-A-Koy werkt graag met potlood en fineliner aan thema’s die enerzijds met rapcultuur te maken hebben en anderzijds religieus of cultureel geïnspireerd zijn. Hij tekent o.a. portretten van zwarte iconen als Naomi Cambell, Aaliyah en Tupac Shakur. Maar zijn tekeningen bevatten veel meer dan dat, hij werkt aan een soort eigen myhologie met eigen personages die het moeten opnemen tegen allerlei monsters en demonen. Desmond en de mannen van Patta hebben een duidelijke klik wanneer het gaat om muziek. Samen brengen ze een ode aan westcoast rapper MC Eiht uit Compton. Daarnaast is Desmond al een tijdje bezig met een eigen film te maken en Patta gaat helpen deze film uit te brengen.

Image from Desmond Tjon-A-Koy & Regillio Benjamin & Patta by OutsiderWear

Regillio en Guillaume

Image from Desmond Tjon-A-Koy & Regillio Benjamin & Patta by OutsiderWear

Desmond en Vincent