NL / EN

Daniël Jos Eerenberg & Wobbewear

Outsider Art Galerie

Neerlandiaplein 1, 1018 DR Amsterdam

wo - zo 12:00 -17:00

Daniël Jos Eerenberg (2003) wilde graag met Wieger Windhorst van Wobbewear werken omdat hij de bomberjassen die Wieger bewerkt had erg mooi vond en Wieger’s tekenstijl hem aansprak. Toen Wieger Atelier De Witte Olifant in Almere bezocht en samen met Daniël door zijn schetsboek heen ging was hij onder de indruk en besloot hij dat hij ook graag met Daniël wilde werken. Wieger en Daniël tekenen allebei vaak met tekst erbij.

Daniël tekent van alles en het komt rechtstreeks uit zijn hoofd: zelfbedachte superhelden die ook groentes zijn, stenen met helende functies, pistolen, engelen, messen, druppels water, kleding, vuurmannen, cute bommen, afgewisseld met lijstjes van dingen die hij lekker of leuk vindt of minder leuk vindt. Wieger tekent o.a. zelfbedachte stripfiguren, zelfportretten als Donald Duck, blote meisjes, herten en neusapen. Het gaat hem vaak om de spanning tussen tekst en beeld.

Toen ze voor het eerst gingen samenwerken hadden ze eigenlijk nog geen idee wat ze wilden maken. Wieger vroeg aan Daniël wat hij zou willen maken en wat zijn inspiraties waren op dat moment. Daniel vertelde over het Zen boeddhisme en het yin-yang symbool en Chinese wijsheden. Hij bekeek filmpjes op Youtube en zowel Wieger als Daniël bleken eigenlijk allebei Youtube-verslaafd. Wieger was voor de zomer een beetje burn-out geraakt en was al enkele jaren geleden begonnen met mediteren, dus deze thematiek sprak hem ook erg aan. Het resultaat is een reeks pennen etuis, kussens en 4 unieke zen-streetwear pakken. Geschikt om in te yoga-en, mediteren of om de blits in te maken op een straathoek in Almere Haven.

De pennen-etuis en kussens zijn gemaakt door Janky, de tante van Wieger, en haar vriendinnen Ank en Janneke. De unieke pakken zijn met scherp oog voor detail gemaakt door Patricia Monteiro van Invalid Atelier in Rotterdam.

Image from Daniël Jos Eerenberg & Wobbewear by OutsiderWear

Daniël en Wieger

Image from Daniël Jos Eerenberg & Wobbewear by OutsiderWearImage from Daniël Jos Eerenberg & Wobbewear by OutsiderWearImage from Daniël Jos Eerenberg & Wobbewear by OutsiderWearImage from Daniël Jos Eerenberg & Wobbewear by OutsiderWear