NL / EN

CREAHM & Lara Lancereau-Jaulin

ABCND STORE

Zamenhofstraat 108 - 8, 1022 AG Amsterdam

Wo - Zo 12:00 - 19:00

Lara Lancereau-Jaulin (1991) is een Franse graphic designer, textiel designer en kunstenares. Haar werk schept plezier en vrijheid waarbij ze goedkope materialen gebruikt. Na haar studie graphic design heeft ze een residentie gedaan in Luik bij de RAVI waar ze in contact kwam met de CREAHM. CREAHM is het creatieve centrum voor outsider kunstenaars in Luik. Daar kwam ze in aanraking met de volgende kunstenaars.

Aurélie Volon houdt ervan om bh’s te maken en te flamenco dansen. Aymeric Dodeigne houdt van het personaliseren van telefoonhoesjes en handtasjes. Zijn lievelingseten is ‘boulet-frites’. Guillaume Paps is volledig geïntrigeerd door modeshows. Zijn ideale modeshow zou een combinatie zijn van Claude François en Belle en het Beest. Michel Petiniot is geobsedeerd met vlinders. Zijn werk bestaat uit repetitieve bewegingen die bijzondere vibraties teweegbrengen. Samuel Cariaux is groot fan van Japan. Hij kan een theeceremonie leiden, kung fu en hij is Boeddhist. Vincent Becker schildert op hout, werkt graag op petten en glazen. Verder gaan zijn passies uit naar Marokko en Johnny Holiday.

Lara werkte drie intensieve maanden samen met deze toppers. Wat begon als een idee om vlaggen te maken eindigde in een creatie van kleding. Ook vlaggen die gedragen kunnen worden. In tijden van Corona kwam naar voren dat de groep behoefte had aan warmte en goede vibes. Het thema werd de Zon en de groep groeide uit tot een hechte familie.

De werken van dit collectief zullen te zien en te koop zijn bij de ABCND store te Zamenhofstraat 108 – 8 in Amsterdam.

Image from CREAHM & Lara Lancereau-Jaulin by OutsiderWearImage from CREAHM & Lara Lancereau-Jaulin by OutsiderWear