NL / EN

Ben Augustus & Piet Parra

Vriend van Bavink

Geldersekade 58, 1012 BK Amsterdam

Wo - Zo 13:00 - 18:00

Zeedijk 60

Zeedijk 60, 1012 BA Amsterdam

Mon - Sat 13:00 - 19.00. Sun 13:00 - 18:00

(Een uniek kunstwerk van Ben en Piet zal op deze locatie te zien zijn)

Ben Augustus (1960) werkt al sinds 1994 bij Galerie Atelier Herenplaats in Rotterdam. Ben houdt van musicals, filmladders, goede tijden slechte tijden, Feyenoord, blote vrouwen, Disney World en de Efteling. Dit zijn dan ook een aantal van de onderwerpen van zijn tekeningen en schilderijen. Hij heeft een erg herkenbare stijl.

Piet Parra (1976) heeft ook een erg herkenbare en unieke stijl. Hij is vooral bekend om zijn illustraties met felle kleuren, levendige handgetekende letters en menselijke figuren met vogelhoofden. Parra is in de jaren ’90 begonnen in de Amsterdamse underground scene met het ontwerpen van flyers en platenhoezen en is inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerd en eclectisch kunstenaar wereldwijd. Of het nou een tekening, schilderij, animatie, skateboard, reclamebord, T-shirt of sculptuur is van zijn hand: je ziet gelijk dat het van Parra is.

Piet staat meestal niet open voor samenwerkingen, maar toen we hem vroegen voor Outsiderwear besloot hij een uitzondering te maken. We spraken af bij de Outsider Art Galerie in Amsterdam en lieten hem een catalogus zien van de verschillende kunstenaars die we onlangs hadden ontmoet. Daar zat ook één tekening van Ben Augustus tussen, deze tekening was maar half uitgeprint omdat de printer het had begeven. Toch sprak dit beeld Piet gelijk aan en intuïtief besloot hij dat hij Ben wilde ontmoeten.

Piet en Ben bleken allebei niet super graag samen te werken. Ze willen het liefst gewoon dingen maken, ieder in hun eigen hok. Maar toen ze elkaar in Rotterdam ontmoette, hadden ze aan twee woorden genoeg. Hun werkwijze bevat veel overeenkomsten. Piet gaf Ben een leeg gebonden boekje dat zijn vader heeft gemaakt en daar maakt Ben nu tekeningen in. Op deze tekeningen heeft Piet weer ‘geantwoord’ met eigen tekeningen en ook door die van Ben in te kleuren. Het resultaat van deze samenwerking is een reeks unieke prints en een exclusief shirt in beperkte oplage.

Image from Ben Augustus & Piet Parra by OutsiderWear

Ben en Piet

Image from Ben Augustus & Piet Parra by OutsiderWear