NL / EN

Ayse Somuncu & Bas Kosters

Outsider Art Galerie

Neerlandiaplein 1, 1018 DR Amsterdam

wo - zo 12:00 -17:00

Galerie Fleur & Wouter, pop up Lil’Amsterdam

Centraal Station: Stationsplein 31 - 33, 1012 AA Amsterdam

wo - zo 12:00 - 19:00

ik hoi. Ayse, ik Bas, hoi

Bas: ‘Ik ga een expositie maken met het werk van Ayse Somuncu. We werken samen aan een kunst expositie, waarin haar werk leidend is. Ik wil een grote installatie maken die haar kunst, mijn kunst, maar ook de mode viert. Ik probeer met ayse heel losjes te werken en te proberen steeds nieuwe dingen te laten ontstaan, het gaat mij om het proces, maar ik weet dat ayse graag wil dat er concrete resultaten uitkomen. Ik maak wandkleden van haar tekeningen. Ik stuur haar figuren uit mijn wereld als inspiratie voor het tekenen. Laatst hebben we van elkaar een groot portret gemaakt. Gaande weg zullen we zien wat er allemaal uitkomt, we hebben het over kunstpoppen, knuffelbeers, heksen en enge maskers, allemaal mooie dingen. En misschien is er aan het eind ook nog een feestjurk.’

Ayse houd van mooie dingen, en van mode, maar ook van knuffels, Disneyprinsessen en andere leuke figuren. Ze weet heel goed wat ze mooi vind, of lelijk, of cool. wat een expositie is weet ze nog niet precies. Ayse houd van tekenen, ze wil graag dat er mooie dingen gemaakt worden met haar tekeningen die ze met stift op stof maakt.

Bas kosters handelt als kunstenaar en designer altijd vanuit bevlogenheid en compassie. Vanuit engagement creëert hij werelden bevolkt door vele uitbundige, alarmerende en tedere figuren. daadkracht en enthousiasme zijn twee belangrijke termen die van toepassing zijn op al zijn verschillende bezigheden. Met een voorliefde voor textiel en papier probeert hij maatschappelijke en persoonlijke zaken die hij van belang vindt te vieren en uit te dragen. Met humor en teksten omringd, toont hij emoties die anders misschien moeilijk te accepteren zijn. Een fascinatie voor figuren en karakters, maar ook voor erotiek leidt tot een soms schurende realiteit waar vele percepties strijden om de aandacht. Welkom in de wereld van Bas Kosters.

Image from Ayse Somuncu & Bas Kosters by OutsiderWear

Ayse en Bas

Image from Ayse Somuncu & Bas Kosters by OutsiderWearImage from Ayse Somuncu & Bas Kosters by OutsiderWear