NL / EN

Alex Naber & Hardeman

@Droog Amsterdam

Staalstraat 7-A, 1011 JJ Amsterdam

elke dag 12:00 - 19:00

HARDEMAN is een genderloos denim merk. De ontwerpen van Hardeman zijn geïnspireerd op traditionele en industriële workerswear. Ze werkt met Americana-achtige stoffen zoals krijtstreep, tie-dye en gingham.

Sophie Hardeman is het creatieve brein achter HARDEMAN. Ze is een internationale rising star met shows in New York, Los Angeles en Parijs en beroemdheden zoals Rihanna, Beyoncé en Lil Nas dragen graag haar kleding.

Alex Naber is een dichter en een kunstenaar met het syndroom van Down. Hij heeft een eigen boek geschreven dat heet ‘Alex is een meisjesnaam’. Hij houdt van cros dressen en performen. Hij rapt en zingt ook. Omdat Sophie in L.A. woont werkt Alex vooral met Els, dat is de moeder van Sophie en ook met Merle die ook bij HARDEMAN hoort. We zijn erg trots op dit creatieve team.

Alex werkt in Atelier A93 in Almere en is door zijn creatieve en genderbending persoonlijkheid een ideale samenwerkingspartner voor Hardeman, die net zo’n grote ster van Alex wil maken als van Rihanna.

Daarnaast werkt HARDEMAN ook nog met Jimmy. Jimmy is een graffitikunstenaar en maakt kunst in de omgeving van LA. Jimmy werkt graag met verf, stiften en airbrush. Jimmy maakt al kunst sinds hij 16 jaar oud was. Voor zijn werk laat hij zich vooral inspireren door andere schrijvers en kunstenaars. Jimmy’s werk is grafisch en bevat veel woorden en verborgen boodschappen. Hij houdt van HARDEMAN vanwege de unieke stijl die het merk vertegenwoordigt, de rauwe denim en fenomenale patronen in hun werk.

HARDEMAN is erg enthousiast om met Jimmy samen te werken en kan niet wachten om samen meer mogelijkheden te verkennen. Jimmy’s creatieve brein, grote manier van denken en lieve persoonlijkheid maken hem de perfecte match voor HARDEMAN.

Image from Alex Naber & Hardeman by OutsiderWear

Alex en de moeder van Sophie Hardeman